Leefstijlcoaching

Op 1 januari ga ik stoppen met roken, vanaf volgende week ga ik op de fiets naar het werk, ik ga nu echt 10 kilo afvallen voor de zomervakantie, vanaf nu ga ik ’s avonds op tijd naar bed……
Goede voornemens, we kennen ze allemaal.  Vol goede moed starten om na een aantal weken te concluderen dat het toch minder goed haalbaar was dan gedacht. We zijn zo gewend aan onze vaste gewoontes en patronen, het valt vaak niet mee om dit te veranderen.

Toch is het soms belangrijk om wel een structurele verandering aan te brengen, omdat je bijvoorbeeld overgewicht hebt en/of hoge bloeddruk. Of je hebt bij de huisarts gehoord dat je in het stadium zit van pré-diabetes en je wilt voorkomen dat je aan de medicatie moet.
Merk je dat je je niet meer goed kunt concentreren op je werk omdat je al maanden slecht slaapt en wil je dit patroon doorbreken? Vraag je je af hoe je beweging kan inzetten bij een kantoorbaan?

Inmiddels telt Nederland 5,2 miljoen mensen met chronische ziekten, waarvan 40% leefstijlgerelateerd. Zet jij een eerste stap?

Leefstijlcoaching
Leefstijlcoaching

Diensten

Voedingsanalyse en -adviezen

Wat eet jij en welk effect heeft dat op jouw lichaam? Weet je wat je precies binnen krijgt?
Een uur na het ontbijt krijg ik altijd buikpijn, kan dit komen door wat ik eet? Als ik veel koffie drink kan ik niet goed slapen, hoe komt dat? Wat is gezonder: magere yoghurt, Griekse yoghurt of helemaal geen yoghurt?

Een voedingsanalyse geeft je inzicht in wat je eet en wat je nodig hebt.
Hoe gaat dit in zijn werk?
Je houdt 5-7 dagen een eetdagboek bij en je noteert alles wat je eet & drinkt.
Aan de hand van het eetdagboek en je lengte/gewicht bereken ik of je voldoende van de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt of dat je tekorten hebt die je via bepaalde voeding kunt aanvullen. De uitkomsten verwerk ik in een uitgebreid rapport.

Deze analyse is in principe eenmalig, als je naar aanleiding van deze analyse nog vragen hebt kunnen we daarvoor een afspraak inplannen.

Analyse eetdagboek en schriftelijke uitwerking  +  1 consult € 82,50 (ex. BTW)

Consult: € 50,- per uur (ex BTW)

Eenmalige vitaliteitscheck

Wat wordt er gemeten?

 • Gewicht
 • BMI
 • Lichaamsvet
 • Visceraal vet
 • Spiermassa
 • Spierkwaliteit
 • Botmassa
 • Metabolische leeftijd
 • Bloeddruk
 • Cholesterol

Individuele coaching

Je houdt van je werk als verpleegkundige maar niet van het feit dat je nog uren wakker ligt als je uit de nachtdienst komt?  Of ben je al maanden van plan om meer te gaan bewegen maar lukt het maar niet om ook daadwerkelijk te gaan wandelen of te fietsen? Nog altijd druk bezig met je werk, ook in het weekend of op een vrije dag?

Door op een afstandelijke maar betrokken manier door te vragen op je klachten kunnen we wellicht ontdekken wat de oorzaak hiervan is.

Maar ik kan je ook praktisch op weg helpen door samen met jou een beweegplan op te stellen of om te kijken of er andere mensen zijn die samen met jou willen starten om meer te gaan bewegen. Met betrekking tot slaapproblemen kunnen we kijken wat jouw helpende/storende gedachtes zijn, maar ook kunnen we kijken of er praktische aanpassingen mogelijk zijn om te komen tot een beter slaapkwaliteit.

Met betrekking tot stressklachten is het mogelijk om een stressmeting te doen, op deze manier krijg je een indruk hoe en in wat voor mate jouw lichaam omgaat met spanning & stress.

De kosten voor leefstijlcoaching (uitgezonderd GLI) kunnen vooralsnog niet bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden. De werkgever vergoedt vaak coaching als het gaat om burnout-behandeling, preventie of persoonlijke ontwikkeling. Vraag hiernaar bij je werkgever. De werkgever kan proberen de kosten voor een traject af te trekken in het kader van de Wet vermindering loonbelasting.

Heb jij een hulpvraag op één van de leefstijlonderdelen:

 • Voeding
 • Slaap
 • Beweging
 • Stress/ontspanning

Voel je dan vrij om contact met mij op te nemen!

Van intake naar een begeleidingsplan met als doelstelling een gezond(er) lichaam en een vitaal leven.
Met ingrediënten als beter omgaan met stress, streven naar een gezond gewicht, klachtenvrij leven, grenzen stellen, op zoek naar beperkende dan wel helpende overtuigingen, inzicht en bewustwording van jouw kracht en valkuilen. Alles staat in dienst van de beweging naar jouw gezonde(re) leefstijl.

Heb je last van

Wie weet kan ik iets voor je betekenen! Kopje koffie doen?