Voor bedrijven

51% van de Nederlandse bevolking kampt met overgewicht, circa 1,4 miljoen mensen ondervinden burn out gerelateerde klachten, volgens de richtlijnen beweegt 48% van de Nederlanders te weinig.  Ruim 9 miljard euro gaat in Nederland jaarlijks verloren aan directe verzuimkosten.  Zomaar enkele getallen…

Hoe is het gesteld met de gezondheid van uw medewerkers? Hoe zorgt u ervoor dat zij fit en vitaal blijven? Hoe kunt u als bedrijf, organisatie, school of zorginstelling een bijdrage leveren aan het bevorderen van de gezondheid van uw medewerkers?

Wat kan de leefstijladviseur betekenen voor uw bedrijf? Er zijn verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld een:

  1. Vitaliteitsscan & leefstijladvies
  2. Open spreekuur binnen uw bedrijf, organisatie of school
  3. Workshop over leefstijl gerelateerde onderwerpen

Zie hieronder de informatie over de verschillende onderdelen.

Ik bespreek graag met u de mogelijkheden voor uw bedrijf om een bijdrage te leveren aan duurzame inzetbaarheid van de fitte en vitale medewerker.

Voor bedrijven
Voor bedrijven

Diensten

Vitaliteitsmeting

Hoe is het gesteld met de gezondheid van uw medewerkers? Of hoe gaat het met je eigen gezondheid als je als werkgever/leidinggevende dag in dag uit een organisatie draaiende moet houden.
Krijg je voldoende rust & ontspanning om lichamelijk en mentaal fit te blijven?

Met behulp van een vitaliteitsmeting wordt de lichamelijke en psychische gezondheid van de medewerkers gecontroleerd.
Hierbij wordt een uitgebreide lichaamsanalyse verricht(gewicht, BMI, vetpercentage, visceraal vet, metabole leeftijd, RR meting etc.) bij alle medewerkers (of voor een specifieke doelgroep binnen het bedrijf, bijvoorbeeld medewerkers die in een ploegendienst werken, medewerkers van een afdeling met een hoog ziekteverzuim etc.). De vitaliteitsmeting kan aangevuld worden met andere gezondheidsmetingen, b.v. een BRAVO-test en/of een stressmeting.

Het eindresultaat zal voor elke werknemer afzonderlijk worden beschreven in een uitgebreid rapport, aangevuld met adviezen m.b.t. de leefstijlfactoren.

 

Preventie spreekuur

Hoe hoog is het ziekteverzuim in uw bedrijf?  Gaan uw medewerkers met plezier naar het werk en hoe staat het met de arbeidsproductiviteit? Hoe groot is het verloop binnen uw bedrijf?

In elk bedrijf komt het voor dat een medewerker zijn werkzaamheden door privéproblemen of andere klachten (tijdelijk) minder goed kan doen. Of dat ze zich vaker ziek melden in verband met fysieke klachten als overgewicht, COPD of diabetes.  Ook kan het voorkomen dat door de vergrijzing de oudere medewerkers eerder en vaker uitvallen. Voorkom dat uw medewerker langdurig uitvalt door het aanbieden van een individueel coachtraject. Uw medewerker krijgt hiermee tools in handen om te werken aan een gezonde leefstijl!

Door het vroegtijdig inzetten van een leefstijlcoach die frequent gesprekken voert met de medewerker kan wellicht voorkomen worden dat een medewerker zich langdurig ziek meldt.

Maak gebruik van de  mogelijkheid  om de leefstijlcoach structureel een dag(deel) in de week/maand in uw bedrijf/ziekenhuis of welzijnsinstelling/ school aanwezig te laten zijn voor medewerkers die advies willen of die door de leidinggevende worden verwezen voor een individueel coachgesprek.
Door het zichtbaar inzetten van een leefstijlcoach geeft u het signaal af dat het belangrijk is dat uw medewerkers zich gezond en fit voelen en dat u als werkgever hieraan wil bijdragen.

Workshops

Tijdens interactieve workshops wordt er uitleg gegeven over leefstijl gerelateerde onderwerpen. Ook worden er praktische tips gegeven zodat medewerkers fitter & vitaler worden!

Voor uitgebreide informatie over de workshop: mail naar info@jct-leefstijlcoaching.nl of bel M 06- 2738 0619.

Voeding

Bewegen

Slaap

Heb je last van

Wie weet kan ik iets voor je betekenen! Kopje koffie doen?